Διαλογου και Κοινης Δρασης

ΑΒ…

Δεκάδες προσωπικότητες της κοινωνικής, πνευματικής και πολιτικής Αριστεράς απευθύνουν έκκληση για κοινή δράση όλων των κομμάτων και οργανώσεων του αριστερού χώρου με στόχο τη διαμόρφωση του ευρύτερου δυνατού λαϊκού ρεύματος ανατροπής του καταστροφικού, για τα λαϊκά συμφέροντα και τη χώρα μνημονίου κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης- Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Την έκκληση υπογράφουν πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ακτιβιστές που προέρχονται από διάφορα κόμματα της κοινοβουλευτικής και μη Αριστεράς, όπως και πολλοί ανένταχτοι αριστεροί. Οι υπογράφοντες σέβονται τους υπάρχοντες πολιτικούς οργανισμούς και τις υπαρκτές ιδεολογικές διαφορές ανάμεσά τους. Θεωρούν ωστόσο ότι αυτές δεν πρέπει να μεγεθύνονται σε σημείο που να παραλύουν την τόσο αναγκαία συσπείρωση και μαχητική διάθεση των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων εν όψει μιας ισοπεδωτικής επίθεσης σε κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα εργατικών αγώνων και στον πολιτισμό του κοινωνικού ανθρώπου.

Φιλοδοξία αυτής της πρωτοβουλίας δεν είναι η δημιουργία μιας ακόμη οργάνωσης ή μετώπου του αριστερού χώρου, αλλά η δημιουργία ενός αριστερού βήματος διαλόγου, αλληλεγγύης και ενωτικών πρωτοβουλιών με γνώμονα τις ανάγκες και τις αγωνίες του ίδιου του κοινωνικού σώματος. Υπό αυτό το πρίσμα, θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες για την καλύτερη επεξεργασία αριστερής απάντησης στην οξύτατη κρίση του διεθνούς καπιταλισμού. Επίσης, θα δρομολογηθούν πρωτοβουλίες επικοινωνίας και διαλόγου με αριστερούς διανοητές και κοινωνικούς αγωνιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τα μεγάλα, ανοιχτά ζητήματα της σύγχρονης σοσιαλιστικής προοπτικής.

Advertisements
 1. Ελπιζω να ειναι η τελευταια προσπαθεια, και σε λιγο διαστημα να μην εχουν λογο υπαρξης παρομοιες κινησεις.
  Δημητρης Πεττας Οικονομολογος

 2. Υπογράφω και υποστηρίζω την πρωτοβουλία του Αριστερού Βήματος. Γιώργος Κοντόσταυλος κοινωνιολόγος

 3. Υπογράφω και υποστηρίζω την πρωτοβουλία του Αριστερού Βήματος
  Άννα Σπύρτου, Πανεπιστημιακός, ΠΔΜ

 4. Υπογράφω και υποστηρίζω την πρωτοβουλία του Αριστερού Βήματος
  Αναστασία Βούλγαρη (Επιθεωρητής Συστημάτων Ποιότητας)

 5. Υπογράφω και υποστηρίζω την πρωτοβουλία του Αριστερού Βήματος
  Τάσος Αναστόπουλος (πανεπιστημιακός, ΑΠΘ)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: