Διαλογου και Κοινης Δρασης

Συνάντηση «Αριστερού Βήματος Διαλόγου και Κοινής Δράσης» και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

In Δελτία Τύπου on 29/07/2010 at 12:21 πμ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιούλη συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπεία του «Αριστερού Βήματος Διαλόγου και κοινής δράσης» και του Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η συνάντηση έγινε σε κλίμα φιλικό και συντροφικό και σε αυτήν παρουσιάστηκαν οι βασικές θέσεις του «Αριστερού Βήματος» για την ανάγκη κοινής δράσης και διαλόγου της Αριστεράς στο πλαίσιο της μεγάλης μάχης ενάντια στο «Μνημόνιο» και τις πολιτικές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Έγινε επίσης ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν το επόμενο διάστημα όπως είναι η μεγάλη διεθνής συνάντηση το Σεπτέμβρη με θέμα τη μελέτη του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού, το χρέος και τη σοσιαλιστική προοπτική στις συνθήκες της κρίσης, καθώς και για κινηματικές δράσεις.

Από τη μεριά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρουσιάστηκε η τοποθέτηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το ζήτημα της κοινής δράσης που επικεντρώνει στο αναγκαίο πολιτικό πλαίσιο που αυτή πρέπει να έχει (Ανατροπή του «Μνημονίου», παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους, ρήξη με ΟΝΕ-ΕΕ, εθνικοποίηση τραπεζών χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις), στην ανάγκη η κοινή δράση να αποκρυσταλλώνεται σε αγωνιστικές μορφές συγκρότησης του κινήματος (συνελεύσεις, συντονισμός, σωματείων, επιτροπές αγώνα, ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό των πλειοψηφιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), στην κλιμάκωση των αγώνων. Τόνισαν ακόμη ότι σήμερα ο αντικαπιταλιστικός και αντι-ΕΕ προσανατολισμός δεν αποτελεί απλώς ιδεολογική οριοθέτηση, αλλά αναγκαία πλευρά μιας νικηφόρας αναμέτρησης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Η κοινή δράση της αριστεράς είναι αναγκαίο να οργανώνεται από τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήδη στηρίζει τις πρακτικές που θα ενισχύουν την κοινή δράση μέσα στο κίνημα. Θεωρεί  επιπλέον χρήσιμη την συνεισφορά της αριστερής και μαρξιστικής διανόησης στον πολιτικοθεωρητικό διάλογο για τη μελέτη του σύγχρονου καπιταλισμού και την αναζήτηση μιας σύγχρονης σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προοπτικής και σε αυτό θα συμβάλλει με τις απόψεις της.

Advertisements
  1. Αρνητική εντύπωση έχει κάνει το γεγονός ότι το Αρ. Βήμα μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί στο μέγιστο ζήτημα της εθνικής ανεξαρτησίας. Αιγαίο, Θράκη, σκοπιανό, εξοπλισμοί, σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδας (ΤΑ ΝΕΑ, 1-7-10)κ.λπ. δεν συμπεριλαμβάνονται ούτε στην έκκληση ούτε στην ατζέντα των συζητήσεων με τα αριστερά κόμματα.

  2. «Η κοινή δράση της αριστεράς είναι αναγκαίο να οργανώνεται από τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της.» λέει η Ανταρσυα. Τι σημαίνει αυτό δηλαδή, οτι πρωτοβουλίες σαν το Αριστερό Βήμα δεν είναι αναγκαίες; Μη χειρότερα…Επίσης, ποιος επιλέγει την ‘αντιπροσωπεία’ που κάνει αυτές τις συναντήσεις με κόμματα; Και που ακριβώς βρίσκεται ο χώρος ‘διαλόγου’ στην ιστοσελίδα του ‘αριστερού βήματος διαλόγου’ ; Με σχόλια σε post θα διεξάγεται ο διάλογος;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: